- تاریخ : ۳ام مرداد ۱۳۹۷
- موضوع : صنایع و معدن
- بازدید :
- نظرات : بدون نظر
سلام خدمت مخاطبين سایت صنایع و معدن مازندران اين پست مطالبی با ارزش و خواندنی قرار داده ایم امیدواریم با مطالعه آن نهایت استفاده را ببرید
اگر از اين پست لذت برديد و خوشتون امده در صفحات اجتماعي خود به اشتراک بگذاريد تا ديگران هم استفاده کنند.
و همچنين خواهشمنديم با نظرات و پيشنهادات خود ما را ياري بفرماييد
با گذاشتن نظر در قسمت دیدگاه ها می توانید ما را در بهتر شدن یاری کنید
-
محبوبه ناطق -
معدن -

محبوبه ناطق: مدیرعامل صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی در یک نشست خبری با خبرنگاران گفت:
معدن یکی از بخشهایی است که در این شرایط اقتصادی، خبرهای خوبی از آن میشنویم. در حقیقت معدن جزو مزیتهای رقابتی است که میتواند اشتغال بالا ایجاد کند؛ چیزی که در این برهه به شدت به آن نیازمندیم.
فرید دهقانی افزود: در سال ۹۶ قانون حمایت از توسعه اشتغال روستایی با تخصیص ۱/۵میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی برای ایجاد اشتغال و توسعه روستایی مصوب شد و قرار بود این میزان ارز با تبدیل به ریال، صرف ایجاد اشتغال و توسعه روستایی شود. در این راستا مقرر شد این رقم در ۴بانک عامل از جمله بانک توسعه تعاون، پست بانک، کشاورزی و صندوق کارآفرینی امید سرمایهگذاری شود و بانکهای عامل نیز برابر این رقم را به منابع اصلی بیفزایند و بر اساس شیوهنامه اجرایی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی؛ معاونت اشتغال ریاست جمهوری به طرحهای روستایی تسهیلات دهد.
وی در ادامه تاکید کرد: در ابتدا بخش معدن و صنایع معدنی که یکی از بخشهای اولویتدار اشتغالزایی و توسعه روستایی است، در این زمینه مغفول ماند اما با وجود گذشت مدتی از اجرای قانون و اعطای تسهیلات به طرحهای روستایی، متوجه این غفلت شدیم و پس از تبیین برنامهای در معاونت معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت و ایمیدرو توانستیم مسئولان را متقاعد کنیم که اشتغال و توسعه متوازن و پایدار فراهم نمیشود مگر اینکه بخش معدن در این استراتژی دیده شود.
وی افزود: از این رو پس از مذاکره با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اسفند سال گذشته، امکان استفاده معدنداران و فرآوریکنندگان مواد معدنی از منابع مالی و تسهیلات یاد شده، فراهم و توافقنامهای برای استفاده معادن از تسهیلات روستایی ارزانقیمت منعقد شد. تمام این اقدامات تا تیر ماه انجام شد و از هفته آخر تیر معدنکاران میتوانستند از این تسهیلات بهره ببرند.
تامین وثیقه به وسیله صندوق
صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی در اطلاعیهای از انعقاد توافقنامهای برای توسعه معادن در مناطق روستایی و عشایری خبر داد. این صندوق در عین حال اعلام کرد که معدنکاران در صورت بروز مشکل در تامین وثیقه بانکی، به صندوق بیمه مراجعه کنند.
به گزارش روابط عمومی ایمیدرو، این توافقنامه با رویکرد حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری با استفاده از صندوق توسعه ملی در بخش معدن و صنایع معدنی منعقد شده است.
در متن اطلاعیه صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی آمده است: این توافقنامه بین ایمیدرو، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور به امضا رسیده است.
بر اساس توافقنامه، استفاده معدنکاران و دارندگان سایت فرآوری از منابع یادشده در قانون «حمایت، توسعه و ایجاد اشتغال پایدار» امکانپذیر است. در این چارچوب از متقاضیان ثبت نام شده در سامانه «کارا» که درحال تکمیل مدارک برای بانک هستند، دعوت به عمل میآید در صورت بروز هرگونه مشکلی در تامین وثایق خود، به صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی مراجعه کنند.
ضمنا متقاضیانی که از این پس در سامانه ثبت نام میکنند، باید پس از اتمام بررسیهای استانی به طور مستقیم برای تکمیل مدارک و همچنین ارزیابی طرحهای ارائه شده، به صندوق مراجعه کنند.
۱۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات
در این زمینه، دهقانی افزود: بر اساس توافق، ۱۰درصد تسهیلات معادل یکهزار و ۲۰۰میلیارد تومان به بخش معدن و صنایع معدنی اختصاص یافت که میتواند انقلابی در اکتشاف، استخراج و فرآوری معادن ایجاد کند.
مدارک برای بررسی، به صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی ارسال میشود که در نهایت برای طرحهای پذیرفته شده، ضمانتنامه به عنوان وثیقه تسهیلات اعطا خواهد شد.
این مقام مسئول گفت: نرخ سود تسهیلات به ترتیب ۴، ۶، ۸ و ۱۰درصد برای معادن واقع شده در مناطق مرزی محروم، عشایری، روستایی و شهرهای کمتر از ۱۰هزار نفر جمعیت پیشبینی شده که بسته به نقاطی که معادن در آن واقع شدهاند تغییر میکند.
وی با اشاره به اینکه مهمترین نکته در این تسهیلات، فلوچارت سهل بخش معدن برای استفاده از تسهیلات توسعه روستایی است، اظهار کرد: برای استفاده از این تسهیلات، سایت معدنی باید در شعاع ۲۰کیلومتری روستا یا شهر کم جمعیت قرار گرفته باشد. نحوه ثبت نام و بررسی طرح نیز اینگونه است که معدنداران باید در سامانه «کارا» ثبت نام کنند و پس از آن مدارک مورد نیاز را به سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بفرستند، سپس بررسیهای اولیه درباره حقوق دولتی و فعال بودن یا نبودن معدن انجام شده و برای اجرا به استانها ابلاغ میشود. پس از تایید نیز مستقیم به صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی ارسال میشود و از این به بعد کار ما آغاز خواهد شد.
وی ادامه داد: در این مرحله FS اقتصادی، مالی و فنی آن را بررسی و مدارک لازم را اخذ میکنیم و پس از بررسی سایت از سوی اعضای نظام مهندسی استانها، صندوق اقدام به ارائه یا صدور بیمهنامه در وجه بانک عامل میکند.
از طرف دیگر ما به کارگروه ملی نامهای میزنیم که این طرح پذیرفته شده و از نظر اقتصادی و مالی مشکلی ندارد و آماده صدور بیمهنامه هستیم.
فرید دهقانی در ادامه تصریح کرد: از آنجا که بانکها از قبول پروانه بهرهبرداری و تجهیزات معدنی با وجود نص صریح قانون معادن سرباز میزنند، صندوق بیمه به عنوان رگولاتوری وارد شده و توثیق تسهیلات را به عهده میگیرد. از طرف دیگر چون صندوق یک نهاد تخصصی برای ارزیابی تجهیزات آن معدن و FS است بسیاری از اقدامات لازم برای اطمینان بانکها به طرح را انجام میدهد.
وی اظهار کرد: این صندوق، ماشینآلات و خطوط فرآوری معادن را به عنوان وثیقه در نظر گرفته و در وجه فعالان معدنی ضمانتنامه را برای بانک عامل به منظور اعطای تسهیلات صادر میکند. این تسهیلات با تنفس ۶ماهه و بازپرداخت ۳ تا ۵ساله و سقف در نظر گرفته شده برای آن ۱۵میلیارد تومان است.
توسعه معادن کوچک و متوسط خصوصی
مدیرعامل صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی گفت: توسعه معادن کوچک و متوسط بخش خصوصی با کمک تسهیلات توسعه روستایی با کمترین هزینه زمانی انجام خواهد شد و دیگر لازم نیست نگران وثیقه مورد قبول بانکها بود.
دهقانی در ادامه تاکید کرد: معادن بزرگ و خصولتی، امکان استفاده از این تسهیلات را ندارند و این ارقام نیز برای این معادن قابل توجه نیست اما میتوانند معادن کوچک و متوسط را دچار تحول بنیادین کنند.
وی با بیان اینکه مدیریت ریسک اکتشاف در بخش معدن و پوشش آن و تسهیل دسترسی به منابع و بازارهای مالی برای معدنکاران در حلقههای مختلف اکتشاف، استخراج و فرآوری، از جمله کارکردهای این تسهیلات است گفت: این صندوق توجه به بخش فرآوری معادن را نیز در دستور کار خود قرار داده و تاکنون تسهیلاتی در زمینه فرآوری معادن آهن، مس و طلا با معرفی و تضمین صندوق پرداخت شده است.
دهقانی گفت: چنانچه همه مدارک معدندار آماده باشد، در کمتر از ۲ماه بیمهنامه و ضمانتنامه مورد نیاز صادر میشود؛ در این زمینه با خودکار شدن شبکه و استفاده از طرح مدیریت ارتباط با مشتری( CRM)، کاهش این زمان به حداکثر ۳۵روز هدفگذاری شده است.
وی اضافه کرد: راهاندازی این شبکه سبب میشود همه فرآیندهای درخواست بیمهنامه، بررسی بیمهنامه و پذیرش یا نپذیرفتن آن به صورت برخط(آنلاین) انجام شود و متقاضیان غیر از تحویل اصل مدارک در روز نخست و امضای قرارداد در مرحله پایانی، نیازی به حضور در این صندوق نخواهند داشت.
افزایش سرمایه صندوق
مدیرعامل صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی به نرخ سود ۱۸درصدی تسهیلات بانکی اعطایی به معدنداران و فعالان معدنی در زمینه استخراج و فرآوری اشاره کرد و گفت: برای کاهش این نرخ، باید سرمایه صندوق افزایش یابد که در این زمینه گامهای خوبی برداشته شده است.
وی افزود: سرمایه ثبتی مصوب شده این صندوق، یکهزار و ۴۳۰ میلیارد ریال است که تاکنون یکهزار و ۱۰۰میلیارد ریال آن تامین شده و با آورده نقدی اعضا، امید میرود تا اواخر مرداد به سقف تعیین شده برسد.وی افزود: این صندوق به معادنی که از فناوری «هایتک» استفاده کردهاند، خوش حساب بودهاند یا در مناطق مرزی واقع شدهاند، ۶ تا ۸ درصد یارانه سود تسهیلات اعطا میکند؛ یعنی نرخ سود تسهیلات برای این معادن ۱۰ تا ۱۲درصد محاسبه میشود. مدیرعامل صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی اظهار کرد: از آغاز تاسیس صندوق تا پایان سال گذشته، ۶۵۸ بیمهنامه اعتباری به ارزش ۵۵۲میلیارد تومان صادر شد و علاوه بر آن یکهزار و ۱۳بیمهنامه به ارزش ۷۹/۶میلیارد تومان در بخش اکتشاف صادر شده است.
شرایط بخشودگی جرایم و سود
وی گفت: براساس شرایط اقتصادی کشور و رکود تورمی سالهای گذشته، این صندوق سال گذشته از افرادی که تسهیلات دریافتی خود را تا پایان آذر۹۶ تسویه کردند، سودی اخذ نکرد.به گفته دهقانی، چنانچه معدنداران بتوانند برای تسویه اصل بدهی خود مراجعه کنند، سودی که به این تسهیلات تا پایان آذر ۹۶ تعلق گرفته، بخشوده میشود و فقط سود دی سال گذشته تا تیر امسال دریافت خواهد شد. افراد خوشحساب نیز در انتهای دوره بازپرداخت اقساط از ۲درصد سود خوش حسابی بهرهمند میشوند.
تضمین خرید ماشینآلات از ولوو
مدیرعامل صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی در ادامه گفت: این صندوق در ماههای گذشته، مذاکرههایی را با شرکت سوئدی ولوو برای تامین ماشینآلات معدنی آغاز کرد تا متقاضیان بتوانند با ضمانت صندوق از این شرکت ماشینآلات خریداری کنند. وی تاکید کرد: اجرایی شدن این مهم، باعث میشود صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی، فرصت مناسبی برای فعالان معدنی ایجاد کند اما تاکنون هیچ تفاهمنامهای نهایی نشده و توافقی نیز به امضا نرسیده است.
گفتنی است، دوم خرداد امسال نمایندگان شرکت «ولوو» سوئد مدل همکاری ۲۰۰میلیون یورویی برای تامین برخی ماشینآلات معدنی را به معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت جمهوری اسلامی ایران ارائه کردند.
صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی در چارچوب اهداف اقتصادی کلان کشور و همچنین تقویت و حمایت از سرمایهگذاران خصوصی در بخش معدن، در سال ۱۳۸۰ تاسیس شده و به منظور تحقق توسعه پایدار در بخش معدن و ایجاد تضمین و امنیت سرمایهگذاری در فعالیتهای معدنی و هدایت و راهبری این سرمایهگذاریها فعالیت میکند.
شما مخاطبين عزيز سايت صنایع و معدن مازندران از اين پس با مراجعه به وب سايت ما مي توانيد جديد ترین مطاب را مطالعه کنید و از خواندن ان ها لذت ببريد
وچنانچه انتقادي به سايت ما داشتيد مي توانيد در قسمت نظرات ما را در جريان بگذاريد
سایت صنایع و معدن مازندران
به نکات زیر توجه کنید